Desert prajitura rapida cu iaurt si banane

de laura_n in Prajituri, 18 Oct 2015 | 62364 vizualizari

 

Uneori cele mai savuroase deserturi ies din ingrediente putine, usoare si fara a necesita coacere. Cazul de fata o dovedeste! Nu vin cu aceasta reteta ca fiind nemaivazuta, ci vin cu ea ca sa vedeti ce puteti face cu cateva ingredinte si in cat timp. Recunosc, nu a fost o prajitura mare, insa s-a dovedit a fi mult prea mica pentru apetitul teroristilor si, de ce sa nu recunosc, si pentru al meu :)))) Este foarte cremoasa, pufoasa, iar gustul de visine se contopeste cu gustul cremei fine. Cateva piscoturi, iaurt, zeama de compot, niste banane coapte, putina cacao si gata desertul.

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie cu iaurt grecesc (400 gr)
  • 1 cutie mascarpone (250 gr)
  • 50 gr zahar pudra
  • 1/2 pliculet gelatina (5 gr)
  • 2 banane
  • piscoturi din comert
  • zeama compot visine
  • ornamente ciocolata
  • cacao pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rapida cu iaurt si banane:

Am amestecat o cutie de iaurt grecesc cu una de mascarpone. Am adaugat foarte putin zahar vanilat. Am hidratat foarte putina gelatina in zeama de compot de visine. Nu am vrut sa iasa racitura, ci doar usor inchegata.

Apoi, am incalzit-o. NU am fiert-o, da? Am incorporat-o in crema. Am adaugat ornamente de ciocolata...cum altfel ?:))) Am pregatit o forma de copt, am asezat folie alimentara, am aranjat-o frumos in interior.

Am insiropat cateva piscoturi cu zeama de compot de visine. Am turnat jumatate din crema, am asezat pe mijloc doua banane intregi, evident curatate. Am turnat restul de crema. Am asezat deasupra cateva piscoturi, am insiropat. Am pus la frigider pana seara.

Am scos din forma prajitura, am pudrat cu putina cacao.

Am savurat o felie. Am...nu am regrete :)))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rapida cu iaurt si banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata